Zieke Sabine heeft één laatste wens: onwijs veel lieve kaarten

© Sabine Wortelboer
HULST - Gestopt met medicatie
Via Facebook laat de 15-jarige kankerpatiënte weten dat de laatste MRI-uitslag tegenviel. Ze stop daarom met de medicatie, schrijft ze op Facebook. "Ik ben nu, na de uitslag van gisteren gestopt met alle medicatie. Het gaat niet meer lukken." Ze wil genieten van de tijd die ze nog heeft en deze doorbrengen met lieve mensen die ze goed kent.

Accepteren

"Sabine is heel erg sterk in het accepteren van wat er gebeurt", zegt haar vader Peter Wortelboer in Zeeland komt thuis op de radio. "Ze heeft geen last van uitval, of dat er rare dingen gebeuren. Ze is wel erg slaperig. Maar toch heel erg helder en ze is gewoon nog echt bij ons."
Sabine opnieuw
Grote bak met kaarten
"Ik zou het wel heel fijn vinden om nog een keer zo een hele grote bak lieve kaarten van heel veel mensen te krijgen", schrijft Sabine op Facebook. Haar oproep is onder meer opgepakt door de stichting No Guts No Glory en is op Facebook en Twitter honderden keren gedeeld. Ze sluit haar blog af met "Het is denk ik tijd om afscheid te gaan nemen. Heel veel liefs, Sabine

.@stichtingNGNG Sabine is 15. Ik had haar zoveel meer gegund. Als je iets wil doen, ze wil nog heel graag kaartjes ontvangen. Dank je wel ❤️ pic.twitter.com/kTSI1MwiC5

— Ellen (@EllenNGNG) 27 april 2017">
Zeldzame hersentumor
Sabine heeft een zeldzame hersentumor. Vorig jaar is daarom alles op alles gezet om haar te laten behandelen in Amerika. Ze kwam in het nieuws met een filmpje dat haar broer maakte om geld in te zamelen. Dat is uiteindelijk gelukt.

Sabine Wortelboer - ik heb een hersentumor

Even helemaal schoon

"In eerste instantie is die behandeling in Amerika gelukt. Na één maand was de MRI-scan helemaal schoon, maar ze moest ook verschillende medicijnen slikken", vertelt haar vader. Door die medicijnen kreeg ze een buikvlies ontsteking, waardoor de behandeling van de Amerikaanse artsen moest worden gestaakt.

Achter de feiten aan

"De arts in Amerika heeft toen ook gewaarschuwd: als je de behandeling te lang stopt, kan de tumor weer op verschillende plaatsen terugkomen en groeien. En dat is ook gebeurd. Daarna is het achter de feiten aan racen geweest."

Curaçao

Als het mogelijk is, wordt Sabine binnenkort nog bestraald, zegt haar vader. "Dan heeft ze nog een soort van oplevingsperiode. Die periode willen we gebruiken om nog op vakantie te gaan naar Curaçao. Als dat allemaal lukt, krijgt ze nog een heel mooi eindspel om te mogen kijken naar de blauwe oceaan."
Wie een kaartje wil sturen, kan dat doen naar Dullaertstraat 33, 4561 KA in Hulst.