Proefslapen in nieuwe hotelkamers in Zierikzee (video)

Proefslapen in nieuwe hotelkamers in Zierikzee (video)
Proefslapen in nieuwe hotelkamers in Zierikzee (video) © OZ
Proefslapen in nieuwe hotelkamers in Zierikzee
ZIERIKZEE - Proef-kamer
Mondragon wordt een hotel met veertig kamers, een restaurant, een bistro en een parkeerkelder. De hotelkamers en suites worden verkocht, met een prijs vanaf 180.000 euro. Omdat het hotel nog niet klaar is, kunnen geïnteresseerden nu terecht in een 'proef-kamer'. Burgemeester Rabelink van Schouwen-Duiveland heeft deze kamer zaterdagmorgen officieel geopend.

Verkocht

Volgens exploitant Govert Janzen zijn de eerste kamers al verkocht. "We hebben al een aantal kamers verkocht", zegt hij. "En de Mondragon-suite, de mooiste kamer van het hotel, is vrijwel zeker ook al verkocht. We zijn erg tevreden over de start." Het nieuwe hotel wordt nu verbouwd en gaat in de loop van volgend jaar open.
© Omroep Zeeland
Verval
Hotel Mondragon en de naastgelegen Concertzaal hebben zeker vijftien jaar leeg gestaan en zijn flink in verval geraakt. Veel bewoners van het eiland koesteren warme herinneringen aan Mondragon en de Concertzaal.

Bekende artiesten

De Concertzaal is namelijk in de vorige eeuw gebruikt als bioscoop en theater waar ook veel bekende artiesten hebben opgetreden, zoals Wim Sonneveld, Gerard Cox en Willeke Alberti.