'Is DELTA helemaal gek geworden?'

© Discovery Networks

'Kosten stijgen exorbitant'

MIDDELBURG - DELTA schrapt de zenders van Discovery Networks waar onder meer ook Eurosport, Animal Planet en TLC onder vallen. Volgens de kabelaar verhoogt Discovery de kosten van het contract zo exorbitant dat die prijs niet meer opweegt tegen het aantal kijkers.

'Wij gaan er achteraan!'

Veel klanten van de kabelmaatschappij zijn daar zo woedend over, dat ze overwegen over te stappen. "Als Discovery weg gaat uit het pakket. Gaan wij er achteraan!", reageert Nel Willeboer op Facebook. "Dan zullen we een andere kabelaar moeten zoeken. Zit echt niet op al dat voetbal te wachten. Graag Eurosport terug DELTA", schrijft Ad van der Ploeg.

Geen andere kabelaar

Een andere kabelaar is er in Zeeland niet. Op de kabel heeft DELTA het alleenrecht in onze provincie. Wel kunnen klanten overstappen naar satellietaanbieders of een aanbieder van internet via ADSL of VDSL, met daarbij een televisiepakket.
Overstappen
Andere mensen vragen zich op Facebook af, of ze hun contract überhaupt kunnen beëindigen. Zo heeft Brigit Champion veel spijt van haar tweejarige abonnement. "Kan niet wachten tot het voorbij is en dan vlug naar een andere provider. Dank je wel DELTA dat dit zomaar kan", schrijft ze.
'Kosteloos opzeggen'
De Consumentenbond schrijft op internet dat klanten hun abonnement kosteloos mogen opzeggen als de kabelmaatschappij het zenderpakket verandert. "Als de wijziging voor jou nadelig is, heb je het recht om het contract kosteloos op te zeggen. Je kabelbedrijf moet je daarop wijzen", staat op de website.

Begrip

Een deel van de klanten begrijpt de keuze van DELTA wel om het contract met Discovery niet te verlengen. "Discovery Networks gaat een bizar hoge doorgiftevergoeding vragen. DELTA heeft veel lef en eigenlijk zouden alle providers dat moeten doen", schrijft Pepijn van Rijen op Twitter.

— Pepijn van Rijen (@pippen2)
">

Wielerfans

Discovery heeft inmiddels laten weten dat ook zij verrast zijn door het besluit van DELTA. "Wij hebben er alles aan gedaan om tot een nieuwe overeenkomst te komen, maar helaas is dat niet gelukt", staat in een verklaring. De zendergroep zegt naar een oplossing te zoeken voor de Zeeuwse wielerfans. "Die mogen wat ons betreft de Giro d’Italia natuurlijk niet missen. We zijn dan ook aan het kijken hoe we hen tegemoet kunnen komen."