Beschonken Belg vlucht weg voor politie

© Politie Zeeland - West-Brabant

Hoge snelheid

IJZENDIJKE - De automobilist uit de Belgische plaats Watervliet reed rond 02.30 uur surveillerende agenten tegemoet op de Parallelweg Zuid bij IJzendijke. Gezien het nachtelijke tijdstip besloten de agenten hem staande te houden voor een alcoholcontrole, maar toen de Belg doorhad wat hun intentie was, ging hij er met hoge snelheid vandoor.

Wegversmallingen

Op die weg geldt een snelheidslimiet van 30 kilometer per uur. Daar ging hij ruimschoots overheen. Hij kon zijn auto maar met moeite op de weg houden bij het passeren van wegversmallingen.

Sirene

Na een korte achtervolging zetten de achtervolgende agenten de zwaailichten en sirene aan ter hoogte van de kruising met de Statendijk, waarna de Belg besloot om zich gewonnen te geven.

Alcohol

Bij de aanhouding merkten de agenten meteen dat hij gedronken had. Ook kon hij zich niet legitimeren en had hij geen rijbewijs bij zich. Ze namen hem mee naar in Torentijd in Middelburg. Daar bleek bij een ademanalyse dat hij ruim twee keer meer alcohol ophad dan voor een beginnend bestuurder is toegestaan.

Rijbewijs ingevorderd

Het rijbewijs, dat hij op dat moment dus niet bij zich had, is ingevorderd op grond van zijn zeer onverantwoordelijke rijgedrag. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De zaak wordt voorgelegd aan de officier van justitie.