Hoek pakt volle buit in knotsgekke slotfase

Josimar Pattinama scoort voor Hoek
Josimar Pattinama scoort voor Hoek © Sjaak van der Salm

Rode kaart

VEEN - Achilles Veen begon nog wel voortvarend aan de wedstrijd. In het eerste kwartier kreeg de thuisploeg drie grote kansen, maar scoorde niet. Hoek kwam daarna iets beter in het spel. Na een ruim een half uur spelen kreeg Achilles Veen-doelman Jorn Wagener een rode kaart nadat hij een Hoek-speler neerhaalde in het strafschopgebied. De toegekende penalty werd door spits Josimar Pattinama binnengeschoten: 0-1. Dit was tevens de ruststand.

Clinckemaillie

De thuisploeg kwam in het tweede bedrijf sterk uit de startblokken en kreeg een aantal mogelijkheden. Toch waren het de bezoekers die scoorden. Na een mooie aanval bracht Guillaume Clinckemaillie in de 60e minuut de 0-2 op het scorebord. Zeven minuten later wist Achilles Veen dan toch te scoren. Via aanvaller Rowin van Zaanen kwam de thuisploeg terug tot 1-2. In de 83e minuut komt de thuisploeg zelfs op gelijke hoogte via Ronnie Reiniers. In een spannende slotfase wist Hoek via opnieuw Josimar Pattinama toch nog de winst binnen te slepen. Hij zette de eindstand op het scorebord: 2-3.

0-1 Pattinama (34/pen)
0-2 Clinckemaillie (60)
1-2 Van Zaanen (67)
2-2 Reiniers (83)
2-3 Pattinama (90)