Hilversum maakt er meer dan honderd tegen Oemoemenoe

© Miriam Wasterval

Eenrichtingsverkeer

HILVERSUM - Het was gelijk vanaf het begin duidelijk dat Hilversum de beter ploeg was. Al binnen vijf minuten stond de Noord-Hollandse formatie na een try en conversie met 7-0 voor. En dat ging zo door tot de stand 49-0 op het bord stond. Pas toen deed Oemoemenoe iets terug en was het Leroy Kersten die voor 49-7 zorgde. Vrijwel gelijk daarna werd het ook nog 49-14 door Yedney America die daarmee voor de ruststand tekende. 

Honderd punten grens

Maar wie dacht dat Hilversum het na rust rustiger aan zou gaan doen kwam bedrogen uit, want de koploper ging door met scoren en overschreed zelfs de grens van honderd punten. De regerend landskampioen liep uit uit tot 108-14. Door de nederlaag blijft Oemoemenoe laatste in de stand met twee punten uit negen wedstrijden. Eerder dit seizoen verloor Oemoemenoe nog in de reguliere competitie met 54-14 op het Hilversumse Sportpark Berestein. 

Laatste wedstrijd

Volgende week speelt Oemoemenoe zijn laatste wedstrijd van het seizoen, thuis ontvangt de ploeg dan Castricum. Oemoemenoe gaat dan proberen om de eer te redden en toch nog een overwinning in de kampioenspoule te behalen.