Terminaal zieke Sabine wordt bedolven onder de kaarten

Dozen vol kaarten voor terminaal zieke Sabine
Dozen vol kaarten voor terminaal zieke Sabine © Stichting No Guts no Glory

Oproep

HULST - Ze had zelf een oproep gedaan om kaarten te sturen, omdat de artsen de hoop opgegeven dat ze nog geneest van een hersentumor. Ze krijgt geen medicatie meer. "Ik zou het wel heel fijn vinden om nog een keer zo een hele grote bak lieve kaarten van heel veel mensen te krijgen", schreef Sabine op Facebook.

Massaal

Aan die oproep is massaal gehoor gegeven en zaterdag kreeg ze zoveel kaarten dat ze voorlopig nog wel even bezig voor ze die allemaal gelezen heeft. Haar oproep werd onder meer gedeeld door de stichting No Guts No Glory, die geld inzamelt voor behandelingen tegen kanker die nog niet vergoed worden door zorgverzekeraars.

'Kijk nou hoeveel liefde'

Een medewerker van die stichting deelde zaterdagochtend enkele foto's via Twitter van Sabine tussen de kaarten. "De post is geweest, ik zit hier te janken. Kijk nou hoeveel liefde. GEWELDIG echt! Dank je wel namens Sabine", schrijft ze erbij.

— Ellen (@EllenNGNG)
">

Behandeling

De hersentumor die Sabine heeft is zeer zeldzaam en moeilijk te behandelen. Een behandeling in Amerika was haar laatste hoop. Daarom werd vorig jaar alles op alles gezet om dat mogelijk te maken. Onder meer dankzij de media-aandacht na een oproep samen met haar broer en televisiepresentator Sol Wortelboer lukte dat.

Buikvliesontsteking

Ze vertrok in juli vorig jaar naar Amerika. De behandeling werkte in eerste instantie goed. Op RMI-scans waren geen uitzaaiingen meer te zien. Maar in december kreeg ze, waarschijnlijk door de bijwerking van alle medicijnen die ze moest slikken, een buikvliesontsteking. Daardoor moest de behandeling tijdelijk worden stopgezet.

Definitief beëindigd

Toen de behandeling weer kon worden hervat, waren de tumoren in de tussentijd flink gegroeid. Dit keer lukte het niet om met de behandeling van de Amerikaanse artsen de tumoren weer terug te dringen. De behandeling is daarom nu definitief beëindigd.
Sabine begint met het lezen van al die kaarten die ze heeft gekregen
Sabine begint met het lezen van al die kaarten die ze heeft gekregen © Stichting No Guts no Glory

​Dolblij

Sabine is verbaasd dat zoveel mensen gehoor gaven aan haar oproep om kaarten te sturen. Haar bericht op Facebook was vooral bedoeld om iedereen te bedanken die geholpen had om de behandeling in Amerika mogelijk te maken. En hoewel ze dolblij met alle kaarten die ze al heeft ontvangen, zijn nieuwe kaartjes nog altijd welkom. Haar adres is: Dullaertstraat 33, 4561 KA in Hulst.