Landbouwschuur bij 's-Heer Arendskerke uitgebrand (video)

Brand Arendskerke

Brand meester

'S-HEER ARENDSKERKE - In plaats daarvan liet de brandweer de schuur gecontroleerd uitbranden. Er was niemand in het pand aanwezig toen het vuur uitbrak. Direct na aankomst van de brandweer ging alle aandacht uit naar het behouden van de naastgelegen woning.

Opgeschaald

De eerste blusvoertuigen werden rond 22.10 uur opgeroepen. Binnen tien minuten werd de brand opgeschaald naar een grote brand. Er zijn drie blusvoertuigen, een ladderwagen en twee waterwagens ingezet.

Woonhuis

De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) meldde na een klein half uur dat er geen gevaar meer was dat het vuur zou overslaan naar het huis. Nadat om 23.20 uur het sein brand meester werd gegeven is nog enige tijd nageblust.
Uitslaande brand in een schuur bij 's-Heer Arendskerke
Uitslaande brand in een schuur bij 's-Heer Arendskerke © HV Zeeland

Asbest

Bij de brand is er asbest vrijgekomen, meldt de VZR. Maar dat is alleen neergekomen in de directe omgeving van de schuur. Omwonenden hoeven dus volgens de VRZ niet te vrezen voor gezondheidsrisico's door het asbest.

Schade

Ook de woning en een naastgelegen schuur, waar paarden in stonden, hebben geen last gehad van de brand of het asbest. Van de schuur is weinig over. De stichting Salvage is ingeschakeld om de eigenaar te ondersteunen bij het afhandelen van de schade.
Van de afgebrande schuur bij 's-Heer Arendskerke bleef niet veel over
Van de afgebrande schuur bij 's-Heer Arendskerke bleef niet veel over © HV Zeeland