'Ik doe mijn inspiratie op op straat' (video)

'Ik doe mijn inspiratie op op straat' (video)
'Ik doe mijn inspiratie op op straat' (video) © OZ
Kunst kijken op De Bevelanden

Kleien

HEINKENSZAND - Van Overbeeke is met pensioen, maar is nog bijna elke dag te vinden in haar atelier.  Ze maakt beelden van kinderen, man en vrouw samen, shoppende vrouwen en zonnebadende dames. Het maken van beelden begon al vroeg. "Als kind, gewoon met klei, bij mijn moeder die werkte in een beeldhouwerij. "

Tassen vol

Inspiratie doet ze buiten op. Door te observeren. Van Overbeeke: "Tijdens de crisis zag ik in Goes twee vrouwen met hun handen vol met tassen. Toen ontstond het idee voor het beeld 'Shoppende vrouwen'."
Kunst kijken in Heinkenszand tijdens 'Speuren in de Zak'
Kunst kijken in Heinkenszand tijdens 'Speuren in de Zak' © OZ

Aquarellen

Van Overbeeke exposeert samen met Dick de Kok. De 82-jarige schilder maakt vooral Zeeuwse landschappen. Maar ook portretten van zijn vrouw en moeder bijvoorbeeld. Hij zegt altijd bezig te zijn met zijn werk. "Soms fiets ik ergens en zie ik een prachtig schouwspel van licht en landschap. Dan maak ik een foto of probeer zo snel mogelijk terug te komen met mijn schildersspullen." 
Dick de Kok: "Ik ben altijd met mijn schilderijen bezig"
Waardering
Beide kunstenaars doen met plezier mee aan de kunstroute door de Zak van Zuid-Beveland. De Kok: "Anders zit het werk maar thuis in mappen. Hier krijg je er tenminste waardering voor." Ook Van Overbeeke is enthousiast: "De mensen reageren positief op mijn werk, vinden de beelden mooi." Beiden verkopen ook regelmatig, maar daar is het hen niet om te doen. "Het voordeel van amateur zijn: ik hoef niks te verkopen", aldus De Kok.

Keramiek

Het Kunstuus in Heinkenszand  is één van de galeriën die dit weekend meedoen aan 'Kunstspeuren in de Zak'. Verder is er op de route onder meer werk van Jopie Minnaard uit Heinkenszand, beeldend kunstenares Jolanda Mateeuwsen en keramiek van Hanna Bolijn uit Heinkenszand te bekijken en te kopen. Er is een route uitgezet om langs te lopen of fietsen.