Tour Classique brengt grensstreek in sfeer van 18de en 19de eeuw (video)

Tour Classique brengt grensstreek in sfeer van 18de en 19de eeuw (video)
Tour Classique brengt grensstreek in sfeer van 18de en 19de eeuw (video) © OZ
Tour classique
EEDE - Compleet plaatje
De rijtuigen doen denken aan de 18de en 19de eeuw. De deelnemers op de rijtuigen zijn gekleed naar de mode uit die tijd, om zo het plaatje compleet te maken. Aan de rit deden tientallen combinaties mee uit Nederland, België en Frankrijk. De rit is ongeveer 25 kilometer lang. Met een aperitief- en lunchstop en na afloop een verzorgde receptie.
Spelletje
De rit startte in Eede, en ging verder via het Belgische Maldegem en Aardenburg. Volgens organisator Bert Lockefeer zijn de deelnemers allemaal enthousiast. "We spelen het spelletje van voor de komst van de automobiel, iedereen doet zijn best om zo goed mogelijk voor de dag te komen." Volgens Lockefeer gaat het ook om het gezellige samenzijn.
Tour Classique Eede
Tour Classique Eede © OZ
ITEM 1 Tour Classique

Het blijven dieren

Bij het Stoomcentrum in Maldegem is een presentatie gehouden met alle deelnemers. Organisator Lockefeer gaf daar tekst en uitleg over de rijtuigen. Voor hem is de rit geslaagd als iedereen genoten heeft, en er geen ongelukken gebeuren. "De paarden blijven dieren, het gaat niet om een auto waar je de sleutel in stopt en gas geeft. Er zijn altijd risico's verbonden aan zo'n rit."
ITEM 2 Tour Classique