DELTA: Discovery-zenders mogen we niet apart aanbieden (video)

DELTA: Discovery-zenders mogen we niet apart aanbieden (video)
DELTA: Discovery-zenders mogen we niet apart aanbieden (video) © OZ
reactie Delta

Discovery verdwijnt

MIDDELBURG - Op sociale media is afgelopen weekend veel ophef ontstaan over het verdwijnen van de Discovery-zenders bij kabelmaatschappij DELTA. Het gaat onder meer om de zenders ID, Animal Planet, TLC, Discovery en Eurosport.

'Exorbitant bedrag'

Het huidige contract tussen DELTA en Discovery Networks loopt af. Bij de nieuwe onderhandelingen vraagt Discovery volgens DELTA een exorbitant bedrag voor de nieuwe contractperiode. Vermoedelijk heeft dat te maken met de sportrechten die door Discovery zijn aangekocht. Zo heeft Eurosport de rechten voor de Giro d'Italia die vrijdag begint.

Breed aanbod

DELTA vindt dat het zenderpakket van Discovery daarmee te duur is geworden om in het standaardpakket aan te bieden. "Zie het als een krant", zegt Mariska van der Hulst van DELTA. "In de krant krijg je een breed aanbod, maar wil je meer van exclusievere content dan koop je daarvoor een magazine dat ook meer per uitgave kost."

Inkomsten verdubbelen

Discovery Networks zou volgens DELTA de inkomsten middels het contract willen verdubbelen. "Het gaat om een meerjarig contract en je spreekt dan een bedrag van acht cijfers."
DELTA petitie

Discovery wil geen pluspakket

Volgens DELTA is er geprobeerd om de zenders van Discovery Networks in een pluspakket aan te bieden. Iedere klant kan dan zelf beslissen of die extra geld overheeft voor zenders als Animal Planet, TLC en Eurosport. Maar Discovery wil dat niet. "We moeten de zenders aan alle klanten aanbieden in het standaardpakket, of helemaal niet", zegt Van der Hulst. "Dat is voor ons onacceptabel."

Reactie Discovery

Discovery laat in een reactie te weten dat er geen sprake is van een verdubbeling van de vraagprijs aan hun kant. Ze stellen de zenders niet beschikbaar in een extra pakket. Zij willen dat de zenders voor iedereen in Nederland beschikbaar blijven, ook in Zeeland.

Petitie

Op internet is een petitie om de zenders van Discovery bij DELTA te behouden inmiddels meer dan 2.300 keer ondertekend. Donderdag wil de initiatiefnemer Louis Mangold de petitie aanbieden aan DELTA. "Wij hebben Louis Mangold ook verteld dat het goed is om deze petitie juist aan Discovery aan te bieden", zegt Van der Hulst.