Je ogen uitkijken bij truckshow Krabbendijke

Je ogen uitkijken bij truckshow Krabbendijke
Je ogen uitkijken bij truckshow Krabbendijke © Omroep Zeeland

Ronkende uitlaat en zwarte rook

Met ronkende uitlaat komt een oldtimer truck aanrijden en blaast zwarte rook. Van Hengel vindt het prachtig. "Als kleine jongen vond ik trucks al fantastisch. Ik wilde dolgraag chauffeur worden, maar ben uiteindelijk onderhoudsmonteur geworden."
Van Hengel organiseert de truckshow omdat volgens hem in Krabbendijke niet veel gebeurt. "Dit leek me leuk om te organiseren. Dat het binnen een jaar al zo groot is geworden had hij niet verwacht. "De truckers komen overal vandaan. Vooral natuurlijk uit Nederland, maar ook uit België en een enkele truck uit Schotland."
Voor slaapplaatsen hoeft Van Hengel niet te zorgen. "Die jongens slapen gewoon in hun truck. Maar dat zal pas in de kleine uurtjes zijn," zegt zijn vrouw. 
<p>Bezoekers van de truckshow in Krabbendijke zijn welkom vanaf vrijdagavond 20:00 uur - 01:00 uur. Zaterdag vanaf 10:00 uur tot 21:00 uur. Naast de trucks is er een truckpull en een kinderdisco in de grote tent. Bezoekers kunnen hun auto kwijt op het terrein van Fruvo B.V., Oude Rijksweg 10 A, Krabbendijke. </p>