Zeeland wordt wakker: Kasteelmoord, overspel en koetsjes

Zeeland wordt wakker: Kasteelmoord, overspel en koetsjes
Zeeland wordt wakker: Kasteelmoord, overspel en koetsjes © OZ
Het kasteel in België waar de beruchte kasteelmoord plaatsvond in 2012
Het kasteel in België waar de beruchte kasteelmoord plaatsvond in 2012 © OZ

Bekentenis kasteelmoord

OOST-SOUBURG - De hoofdverdachte van de kasteelmoord in West-Vlaanderen heeft dinsdagavond onverwacht een bekentenis gedaan. Voor de rechtbank in Brugge zei hij dat hij opdracht heeft gegeven om zijn schoonzoon, kasteelheer Stijn Saelens, om het leven te laten brengen. Een man uit IJzendijke staat ook terecht in deze zaak. Hij zou bemiddeld hebben tussen de opdrachtgever en de uiteindelijke moordenaars.
Krijn Coppoolse (86)
Krijn Coppoolse (86) © OZ

Koetsjes in de uitverkoop

Krijn Coppoolse (86) uit Serooskerke gaat zijn collectie rijtuigen en arrensleeën te koop aanbieden. Vanwege zijn leeftijd en zijn gezondheid moet hij zijn liefhebberij vaarwel zeggen. Het gaat om tientallen antieke rijtuigen en arrensleeën.
De rechtbank in Middelburg
De rechtbank in Middelburg © Marcel Decraene | Omroep Zeeland

Overspel

De Gereformeerde Gemeente in Kruiningen ging haar boekje te buiten bij het straffen van voormalig diaken Henk Jansen voor vermeend overspel. Dat is het oordeel van de rechtbank in Middelburg.
Brand hotel in Vlissingen
Brand hotel in Vlissingen © Omroep Zeeland

Brandschade

Het kan nog weken duren voor de eerste gasten weer kunnen verblijven in hotel City2Beach in Vlissingen. Eigenaresse Lianne Boone maakte dinsdagmiddag samen met deskundigen van de verzekering de balans op na de brand die de binnenzijde van het hotel maandag flink heeft beschadigd.
Regenachtig Kanaal door Walcheren
Regenachtig Kanaal door Walcheren © Ria Brasser) (foto: Omroep Zeeland
(Foto: Ria Brasser)

Weer

Het is vanochtend bewolkt en er valt zo nu en dan wat regen. Vanmiddag wordt het droog en plaatselijk kan de zon even doorbreken. De maximumtemperatuur ligt rond de 14 graden.