'Muziek en dans nét zo belangrijk als rekenen en taal' (video)

'Muziek en dans nét zo belangrijk als rekenen en taal' (video)
'Muziek en dans nét zo belangrijk als rekenen en taal' (video) © OZ
© OZ

Verdwenen

OOST-SOUBURG - Muziek-, theater-, teken- en danslessen zijn de laatste decennia steeds meer verdwenen uit het basisonderwijs. Volgens directeur Tom Roovers van basisschool de Holtkamp in Goes heeft dat vooral te maken met de vracht aan extra taken die leerkrachten er bij hebben gekregen zodat ze nauwelijks tijd overhouden voor creatieve vakken. Maar dat moet anders, want volgens Roovers zijn culturele vakken net zo belangrijk als taal en rekenen. 
Hoe mooi is het als je in een geschiedenisles over de pruikentijd, daar ook een prachtig werkstuk over kunt maken.
Cora van der Peijl - basisschool De Rank in 's-Gravenpolder
Cultuuronderwijs

Holtkampschool

Daniëlle van Loenhout is behalve leerkracht ook cultuurcoördinator op de Holtkampschool in Goes. Haar enthousiasme moet de andere leerkrachten over de streep trekken om meer kunst- en cultuur hun de lessen te verwerken. We namen een kijken in één van haar lessen. 
Cultuuronderwijs2

Cultuurcoördinator

Iedere deelnemende school heeft zo'n cultuurcoördinator aangesteld om het project 'Kinderen van nu vormgevers van de toekomst' aan te sturen. Die scholen zijn:  St Jozefschool in Vlissingen, Fransiscusschool in Middelburg, 't Honk in Kapelle , De Rank in 's Gravenpolder, De Poeljeugd in 's Heer Hendrikskinderen, Samenspel in Wolphaartsdijk, De Linge in Kapelle, Het Kompas in Yerseke en de Holtkampschool in Goes.