19 jaar cel geëist tegen vader en zoon in hoger beroep moord N61 (video)

19 jaar cel geëist tegen vader en zoon in hoger beroep moord N61 (video)
19 jaar cel geëist tegen vader en zoon in hoger beroep moord N61 (video) © oz

DEN BOSCH - — Marc van Dam (@DamNieuws)
">
Aan het werk
Op 25 september 2013 werd de politie gebeld door een man die zei dat hij iemand had doodgeschoten. Het slachtoffer was een 24-jarige man uit Dordrecht, die aan het werk was aan de N61 bij IJzendijke. Als de agenten aankomen zien ze de man die gebeld heeft met een wapen in zijn hand naast het slachtoffer staan. Hij bekent het slachtoffer te hebben doodgeschoten. Lange tijd wordt er ook van uitgegaan dat die man de dader is.
Eerwraak
Het slachtoffer had een relatie met de dochter van de dader, terwijl ze was uitgehuwelijkt aan een ander. Het zou dus gaan om een geval van eerwraak. Veel later ontstaan er twijfels of de man ook echt de schutter is geweest.

19 en 15 jaar cel

Zijn zoon, de broer van het meisje, komt in beeld als de echte dader. Hij was op die bewuste dag met zijn vader mee. Zijn vader zou de schuld op zich hebben willen nemen. De rechtbank in Middelburg oordeelde op grond van het bewijs dat de zoon de schutter is geweest en hij kreeg negentien jaar cel als straf. De vader kreeg vijftien jaar celstraf opgelegd.
Schietpartij N61 HB advocaat

Geen moord, maar doodslag

De advocaat van de twee mannen uit Dordrecht, Geert-Jan Knoops, vindt dat er genoeg bewijs ligt dat juist wél de vader het slachtoffer heeft omgebracht. "Ik noem het ook geen moord, maar het is in een opwelling gebeurd en dan is het doodslag."

Geen veroordeling

Daarnaast vindt de advocaat dat er helemaal geen veroordeling zou moeten plaats vinden. "Hij heeft zich verdedigd, maar is daarin veel te ver gegaan, maar dat kwam door zijn geestelijke toestand. Daarom zou er geen veroordeling moeten plaats vinden."