De Nooijer handhaaft zich met FC Dordrecht

Gérard de Nooijer
Gérard de Nooijer © Orange Pictures
DORDRECHT - Foto: Orange Pictures

Licentie

Achilles'29 heeft namelijk drie punten in mindering gekregen van de KNVB. Dat komt omdat de club uit Groesbeek niet aan de volledige licentie voldoet om in de Jupiler League te spelen. Achilles maakte in 2013 de overstap vanuit het amateurvoetbal naar de Jupiler League. In de eerste twee seizoenen speelde de club betaald voetbal op basis van een pilot en vorig jaar werd dispensatie verleend.

Voorsprong

Vlak voordat de laatste speelronde begon, maakte de beroepscommissie van de KNVB de straf bekend. Dat betekende dat de voorsprong van de FC Dordrecht met drie punten groeiden naar zes en dat het resultaat van de wedstrijd tegen FC Den Bosch niet meer uitmaakte. Het duel in en tegen de Brabanders verloor de ploeg van De Nooijer met 1-0. Achilles ging ook onderuit: zij verloren met 1-5 van Jong PSV.
Drie treffers voor spits Tom Boere
Drie treffers voor spits Tom Boere © www.fcoss.nl

Topscorer

Tom Boere van FC Oss heeft de topscorerstitel gewonnen. De spits maakte in zijn eerste seizoen bij de club 33 treffers. In de laatste wedstrijd won de Brabantse ploeg met 2-1 van De Graafschap, Istvan Bakx uit Vlissingen scoorde één keer. In de stand eindigt FC Oss als vijftiende. 

Periodekampioen

In het debuutjaar van Roy Hendriksen bij Helmond Sport vindt die club zichzelf terug op de dertiende plaats. De trainer uit Middelburg won met zijn ploeg de tweede periodetitel en mogen gaan spelen om promotie naar de Eredivisie. Gisteren speelden zij met 2-2 gelijk tegen FC Eindhoven.