Kloetinge verspeelt koppositie na nederlaag bij Oranje Wit (video)

Kloetinge verspeelt koppositie na nederlaag bij Oranje Wit (video) © Ron Quinten
Samenvatting Kloetinge
DORDRECHT - Foto: Ron Quinten

Rampzalige start

Kloetinge kende een rampzalige start in Dordrecht. Al na twee minuten mocht de mee opgekomen rechtsback Biekman de thuisploeg op voorsprong zetten en het duurde lang voor Kloetinge die klap te boven was. Na iets meer dan een half uur spelen was Dekker dicht bij de gelijkmaker, maar dat was dan ook het enige wapenfeit van de koploper in het eerste bedrijf.

Snelle tegentreffer

De bijna honderd meegereisde Kloetinge-supporters zagen dat hun ploeg ook in de tweede helft weer snel een treffer tegen kreeg. Dieterich volleerde vanuit een moeilijke hoek, mooi achter doelman Lentink. Met de 2-0 achterstand zette Kloetinge vol druk op de goal van Oranje Wit, wetende dat het drie treffers nodig had om koploper te blijven.

Koud in het veld

Toch duurde het lang voordat het offensief van Kloetinge echt resulteerde in grote kansen. Tom de Bonte stond koud een minuut in het veld toen hij zijn ploeg met een rake kopbal terug bracht in de wedstrijd op aangeven van Julius Bliek. Nog geen twee minuten later keerde de spanning volledig terug in de wedstrijd toen diezelfde Bliek opnieuw een goede assist in huis had. Van Tiggele stond goed opgesteld in het strafschopgebied en maakte de 2-2.

Strafschop

Kloetinge kon alleen de koppositie veilig stellen met een zege en ging dus op zoek naar de derde treffer maar die viel uitgerekend aan de andere kant. Jaap Esser maakte een overtreding in het strafschopgebied en Sanzio Dieterich maakte vanaf de stip zijn tweede van de middag: 3-2.

Koploper

Door het verlies zakt Kloetinge naar de tweede plaats en is Rijsoord de nieuwe koploper. Alleen als Rijsoord niet wint bij Nieuw Lekkerland kan Kloetinge thuis nog kampioen worden tegen WNC. Die wedstrijden zijn op zaterdag 13 mei.