VC Vlissingen op weg naar nacompetitie (video)

VC Vlissingen op weg naar nacompetitie (video)
VC Vlissingen op weg naar nacompetitie (video) © Paul ten Hacken
Vlissingen Halsteren
VLISSINGEN - Foto: Paul ten Hacken

Snelle tegentreffer

Vlissingen begon zwak aan het duel en ontsnapte in de vijfde minuut, toen Rob Dietvorst namens de bezoekers de paal raakte. Niet veel later zorgde ex-profvoetballer Sigourney Bandjar voor de 0-1, na een prachtig afstandsschot. Na deze tegentreffer kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd en schoot Roycel James een vrije trap op de lat.

Penalty

In de tweede helft ging Vlissingen op zoek naar de gelijkmaker, maar na een uur spelen was de grootste kans voor Halsteren. Doelman Joan van Belzen hield zijn ploeg met een prachtige save in de race. Tien minuten later was het aan de andere kant wel raak. Vanuit een hoekschop van Saïd Bouzambou belandde de bal achter doelman Ariën Pietersma. In de absolute slotfase kreeg Vlissingen een terechte strafschop na een overtreding op Hoessein Bouzambou. Diezelfde Bouzambou maakte geen fout en zorgde voor de belangrijke 2-1.
Nacompetitie
VC Vlissingen heeft in de strijd om plek vier, die recht geeft op het spelen van nacompetitie voetbal, nu drie punten voorsprong op Nuenen. Bovendien heeft de ploeg van trainer Ruud Pennings een beter doelsaldo (+7), waardoor een plaats in de nacompetitie zeker lijkt. 
Interview Ruud Pennings
Scoreverloop
0-1 Bandjar (8)
1-1 Saïd Bouzambou (72)
2-1 Hoessein Bouzambou (90/pen)
Opstelling Vlissingen
Van Belzen, Renzo Roemeratoe, Manuhuwa, Milton Roemeratoe, Gooding, Ben Sellam (Weeda/66), Saïd Bouzambou, Hoessein Bouzambou, Wolff, Pinas