7 tips om beter te studeren

© rechtenvrij
OOST-SOUBURG - 1. Leg je telefoon weg
De grootste afleiding tijdens het studeren: de telefoon. Elke keer dat je je telefoon checkt voor een nieuw berichtje haalt dit je uit je concentratie. Zorg dat je tijdens het studeren je telefoon uit hebt staan. Je kunt jezelf belonen door na een uur studeren op je telefoon te mogen kijken. Deel nog wel even je #blokselfie met ons voordat je hem uitzet.

telefoon

2. Muziek
Waarschijnlijk staat dit niet in je standaard playlist maar volgens onderzoekers is het luisteren naar klassieke muziek tijdens het studeren bevorderlijk voor de leerprestaties. Het belangrijkste is dat er geen tekst in de muziek voorkomt. Dus voortaan kun je beter een symfonie van Mozart opzetten in plaats van de laatste hit van Ed Sheeran.

Best of Mozart

3. Pauzes
Om alles wat je leert goed op te kunnen nemen moet je rekening houden met je concentratieboog. Las daarom genoeg pauze's in. Je kunt jezelf bijvoorbeeld belonen na het lezen van een aantal hoofdstukken met een aflevering van je favoriete serie. Houd het dan natuurlijk wel bij één aflevering.
4. Studiebuddy
Samen studeren heeft veel voordelen. Niet alleen is het veel gezelliger, je kunt elkaar ook overhoren en de stof aan elkaar uitleggen. Door met elkaar te praten over de stof onthoud je het sneller.
5. Goede studeerplek
Studeer op een plek waar je je goed kan concentreren. Ben je snel afgeleid als je thuis studeert? Probeer dan eens in een bibliotheek in de buurt te studeren, daar word je minder snel in de verleiding gebracht om andere dingen te gaan doen.
6. Voedsel voor je brein
Uit onderzoek is gebleken dat wanneer je kauwgom kauwt je je beter kan concentreren. Ook vis met veel omega-3-vetten helpen je hersenen. Drink verder ook veel water. 
7. Actie!
Zorg dat je genoeg beweegt. Ga lekker naar buiten om bijvoorbeeld te wandelen. Door lichamelijk actief te blijven neemt ook het uithoudingsvermogen van je hersenen toe. Wat er dus voor zorgt dat je langer kunt leren.