Metamorfose haven Breskens stap dichterbij (video)

Haven Breskens gekocht

Visserijexperience

BRESKENS - In 2015 presenteerde de gemeente de plannen aan de inwoners van Breskens. De plannen bevatten meerdere appartementencomplexen, winkels en een grotere nieuwe jachthaven. Ook komt er een zogenoemde visserijexperience. De huidige vismijn en het visserijmuseum in de haven verhuizen naar die visserijexperience en op het dak van het nieuwe gebouw komt een oude kotter te liggen. 
Bouwen in 2018
Foort Lokerse, directeur van de vismijn, reageert opgelucht. Volgens hem betekent dit dat de plannen nu definitief doorgaan en hij verwacht dat er halverwege 2018 gestart kan worden met de bouw. Omdat de plannen tot nu toe vertraging opliepen moest Lokerse in de verouderde vismijn vorig jaar aanpassingen doen om nog aan de eisen van de inspectie te voldoen. 

Principeakkoord


De plannen stonden lang op een laag pitje omdat de onderhandelingen tussen de gemeente en het Rijksvastgoedbedrijf lang duurden. Nu ligt er een principeakkoord en de komende weken wordt de overeenkomst verder uitgewerkt. De gemeenteraad van Sluis moet de aankoop dan nog goedkeuren. 

Wethouder Jack Werkman over de plannen in de haven van Breskens:

ITEM Haven Breskens gekocht
© oz