Zeeuwse knop van twaalf voetbalvelden groot (video)

Zeeuwse knop van twaalf voetbalvelden groot (video)
Zeeuwse knop van twaalf voetbalvelden groot (video) © Omroep Zeeland
Zeeuwse knop van 12 voetbalvelden groot
ZIERIKZEE - Bron: Joop van Houdt

Goed doel

De wereldrecordpoging sluit een actieweek af waarin de 1350 leerlingen geld hebben opgehaald voor het goede doel Sawasdee, die kinderen in Cambodja een toekomst biedt. "Zo viert Obase haar tienjarig bestaan met een grote uitdaging voor alle kinderen binnen het openbaar onderwijs op Schouwen-Duiveland en met een nieuwe toekomst voor de kinderen in Cambodja", aldus de onderwijskoepel. 

Cirkels en zandkastelen

De Zeeuwse knop die de kinderen tekenden op het strand is zo'n twaalf voetbalvelden groot. De leerlingen van de elf basisscholen hadden ieder een eigen taak. Zo maakten de bovenbouwleerlingen de cirkels en de overige vormen en bouwden de kleuters zandkastelen in de buitenste cirkels. Dit is gedaan om zodoende dezelfde structuur te krijgen als in een echte Zeeuwse knop. 
Schoolkinderen maken grootste strandtekening (video)

Wereldrecord

Het is niet voor het eerst dat Obase een wereldrecord probeert te breken. Twee jaar geleden probeerde een school de grootste kindergraancirkel van de wereld te maken in de vorm van een vlinder op een akker in de buurt van Zierikzee. Die recordpoging is uiteindelijk in het Guiness book of records beland. Ook toen was de recordpoging gekoppeld aan een goed doel. Of het dit keer lukt om het wereldrecord te breken, is nog niet bekend.