's-Heerenhoek positief over plannen AMAC-terrein

's-Heerenhoek positief over plannen AMAC-terrein
's-Heerenhoek positief over plannen AMAC-terrein © Omroep Zeeland
De tekening van het voormalige Amac-terrein
De tekening van het voormalige Amac-terrein © oz

Eerst asbestgrond afgraven

Zo'n 40 mensen kwamen in dorpshuis De Jeugdhoeve kijken naar de tekeningen met de inrichting van het terrein. Ze werden daarbij geïnformeerd door medewerkers van de gemeente Borsele en wethouder Kees Weststrate. "De grond met de asbest moet eerst afgegraven worden, en dat komt op het hoekje waar de terp komt. Daarmee beginnen we in juni. Vervolgens kan in november aangeplant worden zodat de mensen in mei al door het park kunnen lopen", verwacht de wethouder.
Tekening met park
Tekening met park © oz
Prima met dat groen
Een bezoekster zou liever hebben dat het speelgebied voor de kinderen opener zou blijven, zodat je ze in de gaten kunt houden. "Zeker met hangjongeren", zegt ze. Een man die tegenover het oude AMAC-terrein woont vindt het een hele verbetering. "Zeker als je weet hoe het lange tijd was, is het met al dat groen prima". 
Leeg
Het AMAC-terrein was al jaren een doorn in het oog van de gemeente. Het terrein aan de rand van 's-Heerenhoek is drie voetbalvelden groot en staat al leeg sinds 2005. In dat jaar ging de machinefabriek voor landbouwvoertuigen failliet.

Samen met provincie

De gemeente Borsele betaalde vorig jaar november 750.000 om het voormalige AMAC-terrein te kopen. De aankoop kost anderhalf miljoen euro, maar de provincie betaalt de andere helft van het bedrag.