Zeeland wordt wakker: AMAC, verontreiniging en opknapbeurt

Zeeland wordt wakker: AMAC, verontreiniging en opknapbeurt
Zeeland wordt wakker: AMAC, verontreiniging en opknapbeurt © OZ
© Omroep Zeeland
OOST-SOUBURG - Parkje
Op het voormalig AMAC-terrein komt een parkje met zitjes, speeltoestellen voor kinderen en bomen die de industrie van Vlissingen-Oost aan het oog moeten onttrekken. Woensdagavond konden bewoners van 's-Heerenhoek de plannen voor het terrein komen bekijken.
© OZ

Bodemverontreiniging

De bodem van tuin bij de Willem III (de Prinsentuin) in Vlissingen is verontreinigd. Dat blijkt uit een onderzoeksrapport uit 1995 waarop de gemeente Vlissingen onlangs is gewezen door een bezorgde buurtbewoner.
© Politie Zeeland-West-Brabant

Winkeldief

De winkeldief uit het Utrechtse Harmelen die zichzelf vorige week meldde bij de politie heeft nog meer diefstallen gepleegd. Onder meer bij een winkel in Middelburg.
Buitenwallen Sluis
Buitenwallen Sluis © Omroep Zeeland

Opknapbeurt

Bij de Steenen Beer aan de rand van de stad Sluis zijn de zogenoemde Buitenwallen heropend. Die wallen en grachten werden rond 1700 aangelegd als extra verdediging van Sluis. De stad is net als veel andere forten en vestingstadjes in Zeeuws-Vlaanderen onderdeel van de Staats-Spaanse linie.
Zeelandbrug
Zeelandbrug © Nella Padmos
(Foto: Nella Padmos)
Weer
De dag begint droog en zonnig, maar nog voor de middag drijven er wolken Zeeland binnen. Vooral vanmiddag en vanavond vallen er enkele buien. Lokaal kan het ook gaan onweren. Het wordt maximaal 20 graden.