Filmcommissie moet van Zeeland een filmset maken

Clipboard van Schuilend in de regen
Clipboard van Schuilend in de regen © Marijn de Zeeuw

Niet enige filmcommissie

OOST-SOUBURG - De Zeeland Film Commission is niet de enige filmcommissie in Nederland. Elke provincie probeert zich volgens Anic Lammers zo mooi mogelijk voor te stellen zodat filmproducenten naar hun regio komen voor opnames. Toch ziet Lammers de andere commissies niet als concurrenten. "Elke provincie heeft iets bijzonders. Voor een mooie kust komen producenten naar Zeeland, voor een mooie boerderij op het platteland bijvoorbeeld naar Noord-Brabant", aldus Lammers.

Succes

Nog voordat de commissie officieel van start was gegaan, hadden de dames al succes geboekt. Volgens Lilipaly en Lammers zijn zij er medeverantwoordelijk voor dat de BBC voor een documentaire opnames hebben gemaakt in Domburg.

Zeeuwse economie

De filmcommissie wil Zeeland op de kaart zetten. Daarnaast profiteert de lokale economie als een grote filmcrew neerstrijkt in Zeeland. De Zeeland Film Commission wordt betaald door de provincie Zeeland en de stichting ZIGZAG. Dat is een niet-commerciële particuliere stichting die de Zeeuwse economie wil bevorderen.