Markt Terneuzen wordt 'huiskamer van de regio' (video)

Markt Terneuzen wordt 'huiskamer van de regio' (video)
Markt Terneuzen wordt 'huiskamer van de regio' (video) © OZ
Herinrichting Markt Terneuzen 1a
TERNEUZEN - 650.000 euro
Voor de herinrichting van de Markt wil het college van burgemeester en wethouders 650.000 euro uittrekken. Dat geld komt uit andere potten van de gemeente voor herinrichten en 'upgraden' van centra. Voor de herbestrating worden grotendeels de bestaande straatstenen gebruikt en de uitbreiding van de terrassen komt voor rekening van de horeca-ondernemers.
Enthousiast
Politieke partijen in de Terneuzense gemeenteraad bespreken de opknapbeurt woensdagavond tijdens de raadscommissie Omgeving. Maar er lijkt een ruime meerderheid voor het plan; partijen waren enthousiast tijdens een eerdere informatiebijeenkomst.
Herinrichting Markt Terneuzen 1b
Aantrekkelijk
De Kanaalzone tussen Terneuzen en Gent is volop in ontwikkeling; we hebben veel nieuwe mensen nodig", zegt de Terneuzense wethouder Frank van Hulle. "Die nieuwe mensen willen hier alleen maar komen wonen als de omgeving aantrekkelijk is en als er een stad in de buurt is, waar ze kunnen winkelen en uitgaan."
Huiskamer
Burgemeester en wethouders willen daarom van Terneuzen meer een centrumstad maken voor de hele regio. "Een bruisende Markt met veel gezellige terrasjes trekt mensen aan, die daarna ook verderop gaan winkelen. De Markt moet zo'n beetje de huiskamer van Zeeuws-Vlaanderen worden."
Ontwerp voor herinrichting Markt Terneuzen
Ontwerp voor herinrichting Markt Terneuzen © Gemeente Terneuzen
Scheldeboulevard
Het opknappen van de Markt maakt onderdeel uit van een grotere aanpak van heel Terneuzen. Zo zijn het afgelopen jaar leegstaande winkels bestickerd, is er een betere verbinding gemaakt tussen het centrum en de Scheldeboulevard en krijgt de Veerhaven een facelift. Ook komt er een groot nieuw winkelcentrum aan de Kennedylaan.