Eretocht voor overleden kaartenmeisje Sabine

Sabine Wortelboer met haar broer Sol
Sabine Wortelboer met haar broer Sol © Sol Wortelboer

Duizenden kaarten

HULST - Mensen uit het hele land waren geroerd toen ze hoorden dat haar laatste wens was om een grote bak kaarten te ontvangen. Duizenden kaarten werden bij haar ouderlijk huis afgeleverd.

Toertocht

De tocht gaat vrijdag van Zeeuws-Vlaanderen naar Den Haag, waar ze wordt gecremeerd. Hoewel de toertocht in eerste instantie was bedoeld voor motorrijders, zijn volgens initiatiefneemster Dewy Stengs ook auto's welkom. "Iedereen mag meedoen."

Crematie

Wanneer de familie van Sabine de Westerscheldetunnel passeert, onderweg naar de crematie in Den Haag, worden ze op het tolplein opgewacht. Vanaf daar worden de familieleden begeleid door zo'n twintig tot dertig motorrijders en automobilisten die hen een hart onder de riem willen steken.
De tocht is georganiseerd door Dewy Stengs uit Den Helder. Koen van Dijen sprak met haar:
ITEM eretocht Sabine
© Sabine Wortelboer

Hersentumor

Maandagochtend vroeg overleed Sabine na een lang ziekbed door een zeldzame hersentumor. Eind vorige maand liet ze weten dat ze was gestopt met haar medicatie, omdat ze volgens de doktoren niet meer te redden was.

Laatste wens

Haar laatste wens was om 'een hele grote bak lieve kaarten' te krijgen. Die wens ging in vervulling, en hoe: ze ontving ruim 30.000 kaarten. Een van die kaarten was van Dewy Stengs. 
Dozen vol kaarten voor terminaal zieke Sabine
Dozen vol kaarten voor terminaal zieke Sabine © Stichting No Guts no Glory

Achterop de motor

Op dat kaartje bood ze Sabine aan om nog een ritje te maken achterop de motor, of desnoods in een zijspan. Dat kon niet, Sabine was al te ver verzwakt. Daarom bood Dewy de familie aan om een motortocht te organiseren als eerbetoon aan Sabine. En dat vond de familie een leuk idee.

Stoere meid

"Ik kreeg zomaar ineens een telefoontje van Sabines vader", vertelt Dewy. "Hij liet weten dat hij zo'n eretocht prachtig zou vinden, omdat Sabine een stoere meid was en van stoere dingen hield. Ik voel mij vereerd dat ik op deze manier nog iets voor haar kan doen."

Aanmelden

Mensen die mee willen rijden, kunnen zich nog bij Dewy aanmelden.