Ondernemers blij met Zeeuws-Vlaamse 'huiskamer' (video)

Ondernemers blij met Zeeuws-Vlaamse 'huiskamer' (video)
Ondernemers blij met Zeeuws-Vlaamse 'huiskamer' (video) © Omroep Zeeland
Herinrichting Markt Terneuzen 2a

Stadsvernieuwing

TERNEUZEN - Voor de herinrichting is een bedrag van 650.000 euro beschikbaar. Dat komt uit bestaande budgetten voor stadsvernieuwing. Politieke partijen in de gemeenteraad zijn enthousiast over de plannen voor de Markt, bleek al tijdens een informatiebijeenkomst eerder dit jaar.
Autovrij
Over de herinrichting van de Markt wordt al vele jaren gesproken. Het aantal parkeerplaatsen op de Markt is eerder teruggebracht van zeventien naar vijf plaatsen, maar de wagens kunnen nog wel over de Markt rijden. Door de Markt helemaal autovrij te maken, wordt het een wandelgebied met meer terrassen, een fontein, een groot schaakbord en bomen in verrijdbare bakken.
Herinrichting Markt Terneuzen 2b
Klanten
De discussie over het autovrij maken van de Markt heeft heel lang geduurd. Veel ondernemers uit de binnenstad waren lang tegen. Ze vreesden dat klanten die hun auto in de buurt van de winkels kwijt wilden, het centrum van Terneuzen zouden gaan mijden. "Ik was zelf daarom ook lange tijd tegenstander van het weren van auto's", zegt Carolien van der Meer van de Terneuzense ondernemersvereniging Bizzy. "Klanten willen toch vaak dichtbij de winkel kunnen parkeren om bijvoorbeeld snel even wat op te halen."
Hart
Van der Meer is nu voorstander van de plannen. "Iedere stad heeft een hart nodig. Dat hebben we nu niet. De Markt is daar de best aangewezen plek voor."