Violist Mathieu van Bellen is ereburger van Hulst

HULST - — Gemeente Hulst (@gemeentehulst)
">

Gevierd violist

Van Bellen is een internationaal gevierd violist en hij heeft opgetreden op meerdere plekken in Europa, Azië en de Verenigde Staten. In 2015 won hij de Grachtenfestivalprijs. In 2016 was hij bij het Grachtenfestival in Amsterdam 'the Artist in Residence', dé artiest van dat festival dus.

Scaldis Kamermuziek Festival

De vioolvirtuoos is nu in Hulst vanwege het Scaldis Kamermuziek Festival. Dat festival is van start gegaan op 3 mei en duurt nog tot 14 mei. Het festival biedt podium aan jonge musici. Van Bellen is de spil van dit festival, waarmee hij kinderen uit zijn eigen geboortestreek de klassieke muziek laat ontdekken. 
Violist Mathieu van Bellen benoemd tot Ereburger van de gemeente Hulst
Violist Mathieu van Bellen benoemd tot Ereburger van de gemeente Hulst © Gemeente Hulst

Ereburgers

Naast Van Bellen heeft Hulst nog vier andere ereburgers. Dat zijn twee voormalige burgemeesters van Hulst: Peter Molthoff, hij bestuurde de gemeente Hulst van 1964 tot en met 1984, en Antoine Kessen, die de Hulsterse burgemeester was van 1991 tot en met 2003, Piet Hamelink, die de restauratie van de Basiliek leidde en Reinhold Ruhr, die van 1979 tot 2009 burgemeester was van Michelstadt, de Duitse zusterstad van Hulst.