Zeeland wordt wakker: kaartenmeisje, bluesridder en schuldhulpmaatjes

Zeeland wordt wakker: kaartenmeisje, bluesridder en schuldhulpmaatjes
Zeeland wordt wakker: kaartenmeisje, bluesridder en schuldhulpmaatjes © OZ
Sabine Wortelboer met haar broer Sol
Sabine Wortelboer met haar broer Sol © Sol Wortelboer

Kaartenmeisje

OOST-SOUBURG - Een groep motorrijders rijdt vrijdag een eretocht voor Sabine Wortelboer, het 15-jarige meisje uit Hulst dat afgelopen maandag is overleden. Wanneer de familie van Sabine de Westerscheldetunnel passeert, onderweg naar de crematie in Den Haag, worden ze op het tolplein opgewacht. Vanaf daar worden de familieleden begeleid door zo'n twintig tot dertig motorrijders en automobilisten die hen een hart onder de riem willen steken.
Peter Kempe onderscheiden tijdens Bluesfestival Kwadendamme tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau
Peter Kempe onderscheiden tijdens Bluesfestival Kwadendamme tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau © Omroep Zeeland

Bluesridder

Peter Kempe is koninklijk onderscheiden tijdens het Bluesfestival Kwadendamme. Hij is nu Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij heeft ervoor gezorgd dat bluesmuziek niet in de vergetelheid raakt, maar hij heeft het juist op de kaart gezet in Zeeland en Nederland.
De elf schuldhulpmaatjes met hun certificaat
De elf schuldhulpmaatjes met hun certificaat © Gemeente Middelburg

Schuldhulpmaatjes

De eerste elf Zeeuwse 'Schuldhulpmaatjes' hebben hun certificaat ontvangen. Ze worden maatjes van mensen die in de schulden zitten. Ze staan hen met raad en daad tijdens een traject in de schuldsanering, maar de begeleiding blijft ook daarna nog. Om ervoor te zorgen dat iemand schuldenvrij blijft.
motor Industrieel Museum Sas van Gent
motor Industrieel Museum Sas van Gent © oz

Motor

Trots als een pauw zijn ze bij het Industrieel Museum in Sas van Gent op de nieuwe historische pingelende motor. Met het apparaat kan het octaangetal in benzine bepaald worden. De motor is een geschenk van Zeeland Refinery.
Regenboog bij Terneuzen
Regenboog bij Terneuzen © Edith de Lege uit Terneuzen

Weer

Het is vandaag eerst bewolkt met regen, vanmiddag volgen flinke droge perioden en is er ruimte voor de zon. De maximumtemperatuur ligt tussen de 17 en 20 graden. In Zeeuws-Vlaanderen kan de temperatuur lokaal zelfs tot 21 graden oplopen.