Rozemarijn (15) maakt haar droom waar (video)

Rozemarijn (15) maakt haar droom waar (video)
Rozemarijn (15) maakt haar droom waar (video) © Rozemarijn Kunst
SINT PHILIPSLAND - Aleppo
Rozemarijn heeft vier foto's gemaakt waarin ze heeft uitgedrukt wat vrijheid voor haar betekent. Zo staat ze met een soldatenhelm afgebeeld in een verwoeste straat die doet denken aan Aleppo in Syrië. Die foto is bij haar in de achtertuin gemaakt door haar broer, die er later de achtergrond bij heeft gefotoshopt. De 15-jarige scholiere wil met de foto uitdrukken hoe erg ze het vindt dat je niet overal in vrijheid foto's kunt maken. 

'Te absurd voor woorden'

Op een andere foto heeft ze haar eigen mond afgeplakt met schilderstape. Daarmee wil ze laten zien dat je in veel landen niet kan zeggen wat je wilt. "Zelfs in Nederland kun je nog een heleboel commentaar krijgen, als je je mening geeft. Dat vind ik eigenlijk te absurd voor woorden.'
Rozemarijn Kunst
Rozemarijn Kunst

Oorlogsgebieden

Vrijheid is een belangrijk thema voor Rozemarijn: "Op het nieuws zie je vaak kinderen in oorlogsgebieden. Die kunnen niet meer op dezelfde manier naar school als ik. Als ik daarover nadenk, besef ik pas hoeveel geluk ik heb dat ik wel in vrijheid naar school kan."
Droom komt uit
Haar foto's zijn vanaf donderdag te zien in een expositie in de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg. Daarmee komt een droom uit voor Rozemarijn: "Ik ben van jongs af aan al heel creatief bezig. En nu kunnen een heleboel mensen mijn werk bekijken. Daar ben ik wel heel blij mee."

Amnesty International

De fototentoonstelling 'Art. 1 in beeld' wordt donderdagmiddag geopend door de directeur van Amnesty International
Rozemarijn Kunst
Rozemarijn Kunst