Wijkbedrijf Goes-Zuid helpt 24 mensen aan het werk (video)

Wijkbedrijf Goes-Zuid helpt 24 mensen aan het werk (video)
Wijkbedrijf Goes-Zuid helpt 24 mensen aan het werk (video) © Omroep Zeeland
Wijkbedrijf Goes-Zuid een succes
GOES - Deelnemers
Uit cijfers van de gemeente Goes blijkt dat er van de 44 deelnemers die het afgelopen jaar door het wijkbedrijf zijn begeleid er 24 een baan hebben gevonden. 17 deelnemers hebben inmiddels een vaste baan en 7 deelnemers zijn part-time aan de slag gegaan. Wethouder André van der Reest is hier erg blij mee. "Ik vind het mijn taak als wethouder om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk mensen die langdurig werkloos zijn aan een baan te helpen. Daar hebben mensen namelijk recht op." 
Solliciteren
De deelnemers die het traject volgen worden begeleid bij het vinden van een baan. Ze leren bijvoorbeeld allerlei vaardigheden die ze nodig hebben bij het solliciteren. Daarnaast voeren ze ook allerlei werkzaamheden uit voor inwoners van de wijk en voor bedrijven. Daarbij moet gedacht worden aan taken in het huishouden, hulp bij transport, een boodschappendienst, demontagewerk of hulp bij administratieve werkzaamheden. Met als doel ervaring op te doen, voor wanneer ze een 'echte' baan krijgen. 
Huis aan huis
Het Wijkbedrijf wordt gerund door RadarIncluzio. Dit bedrijf heeft al een aantal wijkbedrijven in Nederland opgezet, maar het Wijkbedrijf Goes-Zuid is de eerste in Zeeland. Het Wijkbedrijf werkt onder andere samen met Demontage Werkplaats Zeeland. Maar ook de gemeente neemt diensten af bij het Wijkbedrijf, zoals het huis aan huis verspreiden van folders en brieven.