Provincie stelt voorwaarden aan hulp pontje Sluiskil

Het veerpontje bij Sluiskil
Het veerpontje bij Sluiskil © André Boot / Omroep Zeeland Flickr

Geld op

MIDDELBURG - De stichting die de veerpont beheert heeft de noodklok geluid. In 2011 nam de stichting de pont over van Rijkswaterstaat. De stichting kreeg geld mee om de boot een aantal jaar in de vaart te houden. Dat geld is nu op. Per dag maken zo'n 300 mensen gebruik van de veerdienst. Dat zijn vooral scholieren en werknemers van Yara en Heros.

100.000 euro

De PvdA in Provinciale Staten wil dat de provincie 100.000 euro vrijmaakt om het pontje te hulp te schieten. Gedeputeerde Van der Maas wil daar niet zonder meer ja tegen zeggen. Hij vindt dat de gemeente Terneuzen en het bedrijfsleven eerst aan zet zijn.

'Terneuzen eerst aan zet'

Voor de exploitatie van de veerboot is zo'n 50.000 euro per jaar nodig. Terneuzen betaalt nu tussen de 7.500 en 15.000 euro mee. Van der Maas vindt dat de gemeente eerst aan zet is om het pontje te hulp te schieten. Als er daarna nog een klein tekort is, dan wil hij wel te hulp schieten.

Afdwingen

De stichting Behoud Pontje Sluiskil heeft inmiddels een verzoek bij de provincie ingediend om subsidie. Het dagelijks provinciebestuur neemt daar binnenkort een besluit over. De PvdA wil desnoods via een motie in Provinciale Staten afdwingen dat er 100.000 euro naar het pontje gaat.