Rijkswaterstaat akkoord met aanpassingen knooppunt Sloeweg

Rijkswaterstaat akkoord met aanpassingen knooppunt Sloeweg
Rijkswaterstaat akkoord met aanpassingen knooppunt Sloeweg © OZ
Kruising Sloeweg
Kruising Sloeweg © Omroep Zeeland

Niet veilig genoeg

MIDDELBURG - In april bleek uit een onafhankelijk onderzoek dat het nieuwe kruispunt met drie viaducten niet veilig genoeg is. Als de plannen niet worden aangepast, zou het verkeer vanuit de Westerscheldetunnel richting Middelburg links moeten uitvoegen.

Intensieve onderhandelingen

De afgelopen weken hebben de provincie en Rijkswaterstaat intensief onderhandeld over oplossingen. Dat was nodig omdat Rijkswaterstaat in de toekomst eigenaar wordt van de weg. De afspraken die nu zijn gemaakt, kosten volgens verantwoordelijk gedeputeerde Harry van der Maas maximaal 400.000 euro. Die worden betaald uit een potje om tegenvallers op te vangen dat er altijd is bij grote projecten van de overheid.
Links uitvoegen
In de oplossing die nu is afgesproken blijft het verkeer links uitvoegen. Maar er komen maatregelen om de situatie overzichtelijker en veiliger te maken. Van der Maas is opgelucht dat Rijkswaterstaat akkoord gaat met de aanpassingen. "Sterker nog, ik ben juist blij dat het knooppunt veiliger wordt."

Opluchting

Maar er is nog een tweede opluchting voor Van der Maas. Want nu Rijkswaterstaat en de provincie een akkoord hebben gesloten over de Sloeweg, is het nu honderd procent zeker dat het Rijk vijf miljoen euro meebetaalt aan de Sloeweg. Die bijdrage was onzeker geworden, toen uit het onderzoek bleek dat het knooppunt niet veilig genoeg was.

20,1 miljoen euro

In december 2016 besloot de Zeeuwse politiek dat er drie viaducten moesten komen op het kruispunt van de Sloeweg met de Bernhardweg en de Westerscheldetunnelweg.. Daarvoor werd toen 20,1 miljoen euro uitgetrokken.