Speciale wedstrijd voor Steven en voor tinnitus (video)

Speciale wedstrijd voor Steven en voor tinnitus (video)
Speciale wedstrijd voor Steven en voor tinnitus (video) © Omroep Zeeland
Herdenkingswedstrijd moet tinnitus onder aandacht brengen

Oud-ploeggenoten

De wedstrijd ging tussen twee gelegenheidselftallen van familieleden en oud-ploeggenoten. Tot hun twaalfde speelden die samen met Steven Vos bij de jeugd van Apollo '69. Tot Steven, na een oorontsteking, last kreeg van een piepend geluid in zijn oor en nooit meer verscheen op het voetbalveld. Hij bleek aan tinnitus te lijden, ook wel 'oorsuizen' genoemd.

Medisch

Samen met familie ging Steven langs bij verschillende dokteren in Nederland en België. Niets kon hem helpen. Steeds meer sloot hij zichzelf op, want geluid kon hij niet meer verdragen en die pieptoon bleef constant hoorbaar voor Steven. Twee en een half jaar geleden nam hij de beslissing om een einde aan zijn leven te maken.

— Mark Rijk (@MarkRijk)
">

Taboe

Jordy Vrugt is de neef van Steven en kwam op het idee voor de wedstrijd, omdat hij vindt dat er te weinig aandacht is voor tinnitus. Volgens Stevens moeder is het ook een onderwerp waar een taboe op rust. Ongeveer 24.000 Zeeuwen hebben een vorm van tinnitus. Dat kan variëren van een tijdelijke pieptoon in het oor tot voortdurend oorsuizen. 

— Mark Rijk (@MarkRijk)
">