Zege helpt Kloetinge niet aan kampioenschap (video)

Zege helpt Kloetinge niet aan kampioenschap (video)
Zege helpt Kloetinge niet aan kampioenschap (video) © Ron Quinten
Kloetinge WNC

foto: Ron QuintenEnerverende eerste helft

KLOETINGE - In een spannende wedstrijd kwam WNC na ruim een half uur spelen aan de leiding door een treffer van Vijlbrief. Kloetinge kwam kort daarna op 1-1 door een goal van Can Özgan. De jonge centrale verdediger stond als centrumspits opgesteld.
Kloetinge leek met 2-1 de rust in te gaan, maar een benutte strafschop van Remco van Tiggele moest overgenomen worden. In tweede instantie werd de strafschop van de middenvelder gestopt.
Aan het einde van een enerverende eerste helft kreeg WNC-speler Seqqal nog twee keer geel en dus rood van de Zeeuwse scheidsrechter De Jong. 

Man meer voor Kloetinge

In de tweede helft kwam Kloetinge met een man meer op voorsprong door een treffer van Xander van der Poel.  Daarna kreeg Kloetinge nog een strafschop na een overtreding op Özgan. Dit keer werd de penalty benut door Julius Bliek. 
Kloetinge-trainer Arie van der Zouwen
Kloetinge-trainer Arie van der Zouwen © Joep Zoeteweij
Foto: Joep Zoeteweij

Rijsoord kampioen

De zege van Kloetinge was niet genoeg om het kampioenschap te vieren. De bloemen zijn voor Rijsoord dat met 2-3 won van Nieuw-Lekkerland. De inhaalrace van de thuisploeg (stond 0-3 achter) werd te laat ingezet, waardoor Rijsoord kampioen is.

Nacompetitie

Kloetinge eindigt in de competitie op de tweede plaats en mag in de nacompetitie gaan spelen voor promotie naar de hoofdklasse. Daarin begint het aankomende dinsdag met een uitduel tegen Xerxes-DZB uit Rotterdam. 
Interviews Kloetinge

Scoreverloop

0-1 Vijlbrief (31)
1-1 Özgan (37)
2-1 Van der Poel (64)
3-1 Bliek (77/pen)

Bijzonderheden

- Remco van Tiggele mist namens Kloetinge een strafschop in de 40e minuut.
- WNC-speler Seqqal werd na zijn tweede gele kaart in de 45e minuut uit het veld gestuurd.

Opstelling Kloetinge

Lentink, Jansen, Mulder, Bliek, Amperse, Daan Esser (Huibregtse/77), Van Tiggele, Quinten, Wuyts (De Bonte/59), Ozgan (Dekker/87), Van der Poel