Nieuwkoop: 'Uniek om kampioenschap als Zeeuw mee te maken' (video)

Nieuwkoop: 'Uniek om kampioenschap als Zeeuw mee te maken' (video)
Nieuwkoop: 'Uniek om kampioenschap als Zeeuw mee te maken' (video) © Orange Pictures
Nieuwkoop-kampioenswedstrijd-ZNO170514IR
ROTTERDAM - Foto: Orange Pictures    
Basisplaats
Nieuwkoop begon bij Feyenoord in de basis op de plek waar Rick Karsdorp normaal speelt. De verdediger kreeg twee grote kansen op een doelpunt, een keer stuitte hij in de eerste helft op doelman Bram Castro van Heracles. In de tweede helft werd een kopbal van Nieuwkoop gekeerd. 
Tweede seizoen
Voor Nieuwkoop is het zijn tweede seizoen dat hij bij Feyenoord speelt. Dit seizoen speelde hij dertien wedstrijden voor de Rotterdamse club. Vorig jaar won hij al de beker en nu is hij landskampioen. "Kampioen worden in De Kuip. Fantastisch. Ik ben blij dat de trainer voor mij heeft gekozen. Heel mooi om deze wedstrijd te spelen."
Uniek
Nieuwkoop kreeg zoals gezegd, een aantal kansen om te scoren, achteraf gaf hij er niet om. "Het had mooi geweest als ik een doelpunt had kunnen maken, maar ik ben alsnog hartstikke blij." De laatste weken speelde Nieuwkoop vaak omdat Karsdorp niet fit is, daarom voelt het ook echt als zijn titel. "De laatste weken heb ik veel in de basis gestaan. Het is uniek om hier te staan en als Zeeuw dit kampioenschap mee te maken."