Orgelversie van Songfestivalwinnaar in Zierikzee

Salvador Sobral - Amar Pelos Dois

Benefietconcert

ZIERIKZEE - Organist Mar van der Veer werd geraakt door het nummer Amar Pelos Dois, waarmee Salvador Sobral namens Portugal het muziekfestival won. Daarom speelt hij vrijdag tijdens een benefietconcert op het orgel van de Nieuwe Kerk in Zierikzee, met als thema het Eurovisie Songfestival, zijn eigen versie van dat nummer.

Zingen te moeilijk

"Het is een prachtig nummer, vol emotie en prachtige melodieën", legt Van der Veer uit. "In eerste instantie leek het mij leuk om het nummer door iemand te laten zingen, maar dat wordt lastig. Het is een heel moeilijk lied om te zingen. Dus toen kwam ik op het idee van een orgel-versie."

Voorproefje

In het radioprogramma Zeeland wordt wakker liet Van der Veer alvast een voorproefje horen, nu nog op piano. "Dus je moet het geluid van het orgel er nog even bij bedenken", aldus de organist.
Organist Mar van der Veer achter de piano
Organist Mar van der Veer achter de piano © Omroep Zeeland
ITEM orgelversie songfestivalnummer

​Lookalike

De inzending van Portugal kreeg de meeste punten van zowel de vakjury als van het huispubliek. Deze overtuigende overwinning van Portugal was verrassend. Van tevoren werd de inzending van Italië nog gezien als gedoodverfde winnaar, maar de lookalike van Danny Vera kwam uiteindelijk niet verder dan de zesde plaats.