Veiligheid geen prioriteit bij online-cursus Google (video)

Veiligheid geen prioriteit bij online-cursus Google (video)
Veiligheid geen prioriteit bij online-cursus Google (video) © Omroep Zeeland
Digitale werkplaats

Digitale werkplaats

GOES - Maandag en dinsdag geeft de zoekgigant in samenwerking met onder andere de gemeente Goes cursussen aan startende ondernemers die een steuntje in de rug willen op het gebied van internet. Ondernemers krijgen antwoord op vragen als hoe ze sociale media kunnen inzetten om zoveel mogelijk klanten te bereiken en hoe ze online beter bereikbaar en vindbaar zijn. 

Ransomware-aanval

Hoewel cyberveiligheid na de wereldwijde aanval met de WannaCry-ransomware dit weekend een actueel thema is, leeft het niet tot nauwelijks bij de deelnemers van de workshops. Volgens directeur Pim van der Feltz is dat zorgelijk. Bij de beursstand die Google speciaal voor veiligheids- en beveiligingsvraagstukken heeft ingericht, komen wel vragen binnen, maar niet over de cyberveiligheid naar aanleiding van de virusaanval dit weekend:
Reacties digitale werkplaats

SMS-code

Google gaat dan ook kijken hoe ze hier in de toekomst beter mee om kan gaan en gebruikers kan voorlichten over de gevaren en oplossingen. "Gebruikers, maar ook bedrijven moeten heel erg goed nadenken over hoe ze hier mee om moeten gaan", aldus Van der Feltz. Een eerste tip die de directeur heeft, is om zoveel mogelijk gebruik te maken van twee-staps verificatie, waar behalve een wachtwoord ook een sms-code nodig is om in te loggen. Dat maakt het lastiger om een account te hacken.