Joba van den Berg timmert aan de weg in Den Haag (video)

Joba van den Berg timmert aan de weg in Den Haag (video)
Joba van den Berg timmert aan de weg in Den Haag (video) © OZ
Joba CDA

Interviews

DEN HAAG - In de Tweede Kamer is ze sinds twee maanden CDA-woordvoerder op het terrein van Mededinging. En dat was direct een heet hangijzer omdat een Amerikaans bedrijf het Nederlandse AkzoNobel wilde overnemen. Het leverde haar interviews op bij Nieuwsuur, BNR Nieuwsradio en in het Algemeen Dagblad. Publiciteit is belangrijk voor een Kamerlid: "Wat dat betreft heb ik geluk met mijn portefeuilles. Nu kon ik gelijk aan de bak."

Zeeland

Ze kreeg het woordvoerderschap vanwege haar ervaring in het bedrijfsleven. Voordat ze lid van de Tweede Kamer werd, werkte ze voor Unilever en Bouwend Nederland. De ervaring die ze daar heeft opgedaan, wordt geroemd bij het CDA. Fractiegenoot Mona Keijzer: "Ik ben heel blij dat we weer iemand uit Zeeland hebben. Zeker met zo iemand als Joba die aandacht heeft voor hoe de boterham verdiend moet worden. Ze doet het met verve."
Meeste stemmen
Van de Zeeuwse kandidaten voor verkiezingen van 15 maart kreeg Van den Berg in Zeeland de meeste voorkeurstemmen, 1.937 om precies te zijn. Maar Zeeland heeft weinig aan optredens van haar in landelijke media. Ze is daarom ook vast van plan zich de komende jaren ook hard te maken voor Zeeland. 
5G-netwerk
Behalve Mededinging is ze ook woordvoerder op het gebied van Telecommunicatie. Binnenkort gaat de aanbesteding van start voor het 5G-netwerk, dat supersnel internet op je mobiele telefoon mogelijk maakt. "Dan is het belangrijk dat er niet alleen naar de Randstad wordt gekeken, maar ook naar Zeeland", vindt de CDA'er.
Marinierskazerne
Ook de komende weken kan Van den Berg voor Zeeland aan de slag. Dan wordt bekend welk bedrijf de marinierskazerne in Vlissingen mag bouwen. En omdat het Zeeuwse CDA-Kamerlid ook Rijksdiensten in portefeuille heeft, is ook dat een onderwerp dat ze nauwlettend in de gaten houdt.
Luister hier naar de radio-reportage die politiek verslaggever Ferdinand Koppejan maakte toen hij deze week een dag meeliep met Joba van den Berg.
ITEM Joba CDA