Geld in het laatje door avondvierdaagse met honden (video)

Geld in het laatje door avondvierdaagse met honden (video)
Geld in het laatje door avondvierdaagse met honden (video) © Omroep Zeeland
Honden Avondvierdaagse

Ludiek

TERNEUZEN - Het dierenasiel heeft geld nodig. "Dat is dan ook de reden dat we deze avondvierdaagse voor honden organiseren", zegt Marleen van de Velde van het dierenasiel in Terneuzen. "Het leek me ook een ludieke actie, want volgens mij is dit in Zeeland nog niet eerder gedaan."

Dierenlot

Maandagavond liepen in totaal zo'n 18 baasjes met hun hond of met een asielhond de twee en een halve kilometer- of vijf kilometer-route. Deelname is vijf euro. De opbrengst van de vier avonden gaat naar het dierenasiel zelf. De stichting Dierenlot verdubbelt de uiteindelijke opbrengst.

Asielhond

Mensen met en zonder hond zijn welkom om mee te lopen. Heb je geen hond dan kun je tijdens de avondvierdaagse met een asielhond lopen. Maar dat mag niet zomaar. "Daar moesten mensen vooraf voor inschrijven, want een asielhond heeft een verleden, dus we moeten wel kijken wie met zo'n hond kan lopen."

Diploma

De honden avondvierdaagse begon maandagavond en wordt tot en met donderdag de 18e mei gelopen. Diegenen die alle vier de avonden meelopen krijgen een leuke attentie. "Ze krijgen een lintje, een diploma en een goodiebag", zegt Van de Velde.