Reisbureau Terneuzen verkozen tot beste van Nederland

Het personeel van reisbureau TUI in Terneuzen neemt titel Reisbureau van het Jaar 2017 in ontvangst
Het personeel van reisbureau TUI in Terneuzen neemt titel Reisbureau van het Jaar 2017 in ontvangst © Josephine Tichem van TUI Terneuzen

Mystery buyer

TERNEUZEN - De jury keek onder meer naar harde criteria als omzet, arbeidsproductiviteit, omzet per uur en winst. Maar er werd ook een klanttevredenheidsonderzoek gehouden en een mystery buyer-onderzoek, waarbij waarnemers voor de jury zich voordeden als klant.

Beste

Bij die vergelijking kwam het reisbureau in Terneuzen als beste naar voren. Op de tweede en derde plaats eindigden Travelcenter De Wit uit Veghel en Reisbureau Franeker uit Franeker. In 2009 werd het Terneuzense reisbureau nog tweede in de jaarlijkse verkiezing.

Wolven in schaapskleren

"Voor zover de jury kan beoordelen, is TUI Terneuzen het meest rendabele reisbureau van Nederland", staat in het juryrapport. "Dat in combinatie met Josephine en haar team maakt de winkel nog bijzonderder. Wolven in schaapskleren zijn het. Op het oog zijn het allemaal keurige Zeeuwse dames, maar ze kunnen zich ontpoppen als onvoorstelbare sales-tijgers."
'Geen toeval'
De jury roemt ook het lef van Josephine om de randen van haar bevoegdheden op te zoeken en daar soms ook overheen te gaan. Volgens de jury is dat de reden waarom 'TUI Terneuzen al jarenlang een begrip is in Zeeuws Vlaanderen'. "De tweede plaats in de verkiezing Reisbureau van het Jaar in 2009 was dus geen toeval", aldus de jury.