Zeeuwse dierenartsen zijn vaak slecht bereikbaar

Een kat bij de dierenarts
Een kat bij de dierenarts © RAF Feltwell dierenkliniek

Database

OOST-SOUBURG - In de database van Telefoonboek.nl staan 1.403 telefoonnummers geregistreerd in de categorie 'dierenarts'. Daarvan zijn 832 nummers beoordeeld op hun bereikbaarheid. Deze nummers worden in het bestand opgenomen als 'slecht bereikbaar' wanneer er drie keer of meer geen gehoor wordt gegeven aan de oproep. Dat houdt dus in dat er ook geen mogelijkheid is om een bericht achter te laten.

Geen tot weinig problemen

Dit was bij 126 van de 832 dierenartsen het geval, dat is 15,3 procent van de gevallen. Dat betekent dat landelijk 84,7 procent van de onderzochte dierenartsen geen tot weinig problemen hebben op het gebied van telefonische bereikbaarheid. 

Het slechtst

Wanneer de bereikbaarheidscijfers per provincie worden bekeken valt op dat Limburg en Zeeland het slechtst uit de bus komen: 18,2 procent van de dierenartsen in Zeeland en 18,7 procent van de dierenartsen in Limburg waren meer dan drie keer niet beschikbaar. In Drenthe doen de dierenartsen het juist erg goed, daar werden helemaal geen bedrijven met meer dan drie klachten gevonden.

Belangrijk

Het onderzoek was toegespitst op dierenartsen omdat huisdiereigenaren meteen antwoord willen krijgen op hun vragen, om te achterhalen of het een spoedgeval is of niet. Daarom is het volgens Telefoonboek.nl belangrijk dat dierenartsen telefonisch goed bereikbaar zijn.
Het percentage dierenartsen in de categorie 'slecht bereikbaar', per provincie:
Drenthe: 0 procent
Overijssel: 4,9 procent
Utrecht: 5,3 procent
Noord-Holland: 7,6 procent  
Flevoland: 8 procent
Gelderland: 8,5 procent
Zuid-Holland: 8,5 procent
Groningen: 10,8 procent  
Friesland: 10,1 procent
Noord-Brabant: 10,9 procent  
Zeeland: 18,2 procent
Limburg: 18,7 procent

Concurrent

Telefoonboek.nl is een concurrent van deTelefoongids.nl, de online versie van de papieren telefoongids. Tot 2012 werkte de site nog samen met deTelefoongids.nl, sinds 2012 is Telefoonboek.nl een zelfstandige onderneming.