'Ik ben met het mes in mijn hand geboren' (video)

'Ik ben met het mes in mijn hand geboren' (video)
'Ik ben met het mes in mijn hand geboren' (video) © Omroep Zeeland
Slager Rob

Met het mes in zijn hand

KRABBENDIJKE - In 1932 begonnen de ouders van Rob een slagerij in Voorhout. Later verhuisden ze naar Zeeland. Rob begon uiteindelijk, samen met zijn broer, ook weer een slagerij, in Krabbendijke. Het slagersvak is hem met de paplepel ingegoten. "Ik ben met het mes in mijn hand geboren. Op mijn vierde leerde ik al om een stuk vlees in blokjes te snijden."

Trots

Twee jaar geleden is Rob vanwege gezondheidsklachten met de slagerij gestopt. Maar hij heeft het vleeswereldje nog niet verlaten. Nu ontwikkelt hij nieuwe soorten ham en spek met gefilterd Oosterscheldewater. "Mijn vader ontwikkelde ook al hammen. Ik ben best trots dat ik in zijn voetsporen treed. Het Oosterscheldewater geeft een goede smaak aan het vlees, zonder extra zout."
Rob leerde op zijn vierde al vlees snijden
Rob leerde op zijn vierde al vlees snijden © Omroep Zeeland

Streekproduct

Een grote Nederlands supermarkt verkoopt de Zeeuwse ham en het Zeeuwse spek van de oud-slager nu ook. In het kader van het project 'Streeckgenoten' is de supermarkt de samenwerking aangegaan met lokale leveranciers van streekproducten. Ook een andere Zeeuwse slager is voor deze campagne benaderd.

Alle provincies

De supermarkt levert de streekproducten in al zijn fysieke winkels in Zeeland. Het project loopt ook in de winkels in Brabant en Limburg. In de andere provincies nog niet. Daar zijn de producten wel online te bestellen.