Kinderen op ontdekkingstocht in Middelburgse sloten (video)

Kinderen op ontdekkingstocht in Middelburgse sloten (video)
Kinderen op ontdekkingstocht in Middelburgse sloten (video) © oz
Brakke beestjes
MIDDELBURG - Ontdekkingstocht
Gehesen in een waadpak en bepakt met een schepnet gingen de kinderen de sloot in bij de Oude Veerseweg in Middelburg. De Zeeuwse sloten bevatten vooral brak water en de grote vraag is wat voor diertjes daarin leven. De kinderen gingen op ontdekkingstocht en daarvoor werd alles uit de kast gehaald. Zo waren er aquaria aanwezig met zoet en zout water om de beestjes te bestuderen en om het verschil te laten zien welke beestjes in welk water leven. Ook werd er een fuik uitgegooid. 

Leerzaam

De kinderen haalden van alles uit het water, zoals kleine visjes, pissebedden en zwemmende kevers. Ze keken hun ogen uit en hadden geen idee dat er zoveel beestjes leven in het water. En dat is volgens Linda van Dijke van het waterschap precies de bedoeling. "We willen de kinderen met deze dag graag bewust maken van wat er allemaal leeft in het water." Nadat de kinderen de beestjes gevangen hadden, konden ze de diertjes onder een microscoop nog eens goed bekijken. 
© oz

Bijzonder waterland

De Week Van Ons Water wordt twee keer per jaar gehouden en heeft als doel te laten zien hoe bijzonder water in Nederland is. Het thema van dit voorjaar is schoon en gezond water. De week duurt nog tot aanstaande zondag.