Nu ook in Zeeland: wandelend voetballen

Walking football is voetbal op wandeltempo voor senioren
Walking football is voetbal op wandeltempo voor senioren © KNVB
MIDDELBURG - Foto: KNVB

Meer bewegen

Binnenkort kun je daarvoor terecht bij de voetbalclub FC Dauwendaele in Middelburg. Het is een initiatief van de stichting Welzijn Middelburg. Samen introduceren ze de sport in Zeeland om zo ouderen meer te laten bewegen in onze vergrijzende provincie.

Wandeltempo

Walking Football is het gewone voetbalspel, maar dan in wandeltempo. Verder is het spelersaantal kleiner, meestal vijf tegen vijf of zes tegen zes, is het doel wat kleiner, is er geen keeper en mogen de spelers niet rennen of duwen.

Kennismaken

Volgens FC Dauwendaele is er nog geen andere club in Zeeland waar je Walking Football kunt spelen. Op 1 juni kun je bij de voetbalclub kennismaken met deze vorm van voetbal. 
ITEM walkig football
Willekeurig
De keuze voor FC Dauwendaele was overigens volstrekt willekeurig, legt Rohan de Geus van Welzijn Middelburg uit. "Ik ben in de Middelburgse wijk Dauwendaele actief als vrijwilliger, dus vandaar dat we ook bij de voetbalclub in die wijk terecht zijn gekomen."
Isolement​​
​Hij hoopt dat het wandelvoetbal aanslaat in Zeeland en dat ook andere voetbalclubs ermee aan de slag gaan. "Het kan helpen om ouderen uit hun isolement te halen, maar het gaat er vooral om dat ze blijven bewegen", aldus De Geus.