Studenten HZ tevreden, maar Engels van docenten kan beter

HZ
HZ © OZ

Engelse taal

VLISSINGEN - De studenten zijn ook tevreden over het opdoen van algemene vaardigheden, de groepsgrootte en het studierooster. Het enige onderdeel waarop de HZ lager scoort dan het landelijke gemiddelde is de beheersing van de Engelse taal door docenten. Maar de HZ benadrukt dat dit wel als voldoende is beoordeeld.

Internationalisering

In een reactie laat de HZ weten vooral ook blij te zijn met de hoge waardering die de studenten geven aan de internationalisering. Dat houdt onder meer in of het kennismaken met andere culturen wordt gestimuleerd en de mate waarin internationale aspecten worden geïntegreerd in het onderwijs. Dat onderdeel is dit jaar voor het eerst bevraagd in de enquête. 

Bron van informatie

De resultaten van de enquête worden gebruikt door de HZ om de kwaliteit van het onderwijs en van de organisatie te verbeteren. Daarnaast is het volgens de HZ een waardevolle bron van informatie voor jongeren die een studie moeten kiezen. Dankzij de enquête kunnen zij de kwaliteit van de school zien door de ogen van de huidige studenten, wat kan helpen bij het maken van de studiekeuze.

Goede voorbode

De positieve resultaten in deze enquête is voor de HZ ook een goede voorbode voor de ranglijst in de nieuwe Keuzegids en de hogescholenranglijst van Elsevier. Die ranglijsten worden later dit jaar door de Elsevier en de Keuzegids opgesteld. Daarbij is deze enquête een van de gebruikte informatiebronnen. De afgelopen jaren scoorde de HZ goed in zowel de enquête als de ranglijsten.