Zeeland wordt wakker: uitkijktoren, blauwe vlaggen en beestjes

Zeeland wordt wakker: uitkijktoren, blauwe vlaggen en beestjes
Zeeland wordt wakker: uitkijktoren, blauwe vlaggen en beestjes © Omroep Zeeland
© omroep zeeland

Schandpaal

OOST-SOUBURG - Het is schandalig dat oud-wethouder Rob van Dooren publiekelijk aan de schandpaal genageld wordt. Dat zei de fractievoorzitter van zijn voormalige partij, de Lokale Partij Vlissingen (LPV), donderdagavond tijdens een adviesraad in Vlissingen. Op de agenda stond een rapport over wat er allemaal is misgegaan bij de bouw van de uitkijktoren op het Nollehoofd.
Blauwe vlaggen op het Zeeuwse strand
Blauwe vlaggen op het Zeeuwse strand © OZ

Blauwe vlaggen

Achttien stranden en negentien jachthavens hebben een blauwe vlag gekregen. Dat zijn er drie meer dan vorig jaar. Dat heeft de stichting De Blauwe Vlag donderdag in Scheveningen bekendgemaakt.
© oz

Beestjes

Op camping International in Nieuwvliet krioelt het straks misschien wel van de diertjes. Op de camping werd donderdag namelijk een faunamuur geplaatst. Eigenaresse Marleen Vermeulen is blij met de muur en vindt het een verrijking voor de omgeving.
© oz
Fototentoontselling
In de bibliotheek in Middelburg is donderdag de tentoonstelling Artikel 1 in beeld geopend. In de tentoonstelling zijn twintig prijswinnende foto's opgenomen. 
Natte blaadjes na een regenbui in Dishoek
Natte blaadjes na een regenbui in Dishoek © Desiree Hoondert) (foto: Omroep Zeeland
(Foto: Desiree Hoondert)

Weer

Veel bewolking en er kan een enkele bui vallen. Soms breekt even de zon door. Bij een matige tot vrij krachtige, aan zee krachtige tot harde zuidwestenwind, wordt het hooguit 15 a 16 graden.