Oud-wethouder onterecht beschadigd vanwege uitkijktoren

Oud-wethouder onterecht beschadigd vanwege uitkijktoren
Oud-wethouder onterecht beschadigd vanwege uitkijktoren © omroep zeeland
© omroep zeeland

Steken laten vallen

VLISSINGEN - Volgens het rapport van Bureau Twaalf heeft het college flinke steken laten vallen bij de bouw van de uitkijktoren. De raad stemde in met de financiering van 250.000 euro, maar de kosten kwamen uiteindelijk op 500.000 euro. Daar kwam nog eens bij dat een Europese subsidie van 100.000 euro niet mogelijk bleek. Uit het rapport bleek ook dat het dossier onvolledig was.

Huurovereenkomst

De gemoederen liepen zo hoog op dat de strandwacht tijdelijk uit de nieuwe uitkijktoren moest. Het kwam maar niet tot een huurovereenkomst tussen de eigenaar van strandpaviljoen Panta Rhei en de gemeente Vlissingen. Die situatie is inmiddels opgelost, begin dit jaar kocht de gemeente Vlissingen de toren.
© omroep zeeland
Vingertjes wijzen
De LPV-fractie is niet blij met het feit dat hun oud-wethouder, Rob van Dooren, genoemd wordt in het rapport maar niet de kans gekregen heeft om zich te verweren. De burgemeester benadrukte dat het rapport helemaal niet bedoeld is om met 'vingertjes te wijzen', maar dat het gemaakt is om van het verleden te leren.
Organisatie verbeteren
Op tafel lag daarom ook een voorstel van het college om de aanbevelingen uit dat rapport over te nemen. Het gaat dan vooral om het doorvoeren van verbeteringen in de organisatie, die al deels in gang gezet zijn.
Ambtenaren met lef
Een concreet voorbeeld van verbeteringen in de organisatie is volgens het college de cursus 'Adviseren met lef', die Vlissingse ambtenaren momenteel volgen. Daarin leren ze te adviseren vanuit hun expertise en eigen verantwoordelijkheid, ook als de portefeuillehouder een andere opvatting heeft. Ook is binnen de gemeentelijke organisatie de actie 'Schoon schip' opgezet, waarbij alle medewerkers hun papieren dossiers en archiefmateriaal moeten digitaliseren. 
ITEM Raad strandwachttoren