Chef-kok: 'Ik voel me vereerd als enige Zeeuw' (video)

Chef-kok: 'Ik voel me vereerd als enige Zeeuw' (video)
Chef-kok: 'Ik voel me vereerd als enige Zeeuw' (video) © oz
voorbereiding martin

Spik en span

CADZAND-BAD - "We hebben alles goed doorgenomen met het team. De koelboxen staan klaar en iedereen weet wat hij moet doen", zegt Philipse die alles onder controle lijkt te hebben voor de derde editie van de kookwedstrijd die plaatsvindt aan boord van een schip op de Oosterschelde. 
Enige Zeeuw
Ondanks het feit dat de kookwedstrijd in Zeeland plaatsvindt, is Philipse de enige Zeeuw onder de deelnemers. Hij voelt zich vereerd en vindt het leuk dat hij is gekozen. Waarom er geen andere Zeeuwen meedoen, blijft gissen. "Misschien ben ik wel de enige Zeeuw die zich heeft ingeschreven. Ik weet het niet." Het legt in ieder geval geen extra druk op hem. "Ik ben gewoon hartstikke blij dat ik gekozen ben om mee te doen. Winnen is leuk, maar ook zonder winst ben ik tevreden."
Live
Verslaggever Marike Konings was ook aan boord en deed verslag via Twitter:
Slag op de Schelde
Het is dit jaar voor de derde keer dat de kookwedstrijd wordt gehouden. De opdracht is simpel. De deelnemers moeten tijdens een rondvaart aan boord van de Denick II een gerecht maken met asperges en een Zeeuws product uit de Oosterschelde. Aan de wedstrijd doen zes deelnemers mee. De winnaar wordt maandagmiddag rond 16.00 uur bekendgemaakt. 

Horecawerk

Aan de kookwedstrijd doen behalve topkoks ook leerlingen van Scalda mee. Volgens de school is het belangrijk dat ze meedoen aan deze wedstrijd om te laten zien hoe leuk werken in de horeca is. 
ITEM Slag op Schelde