Zeeuwse Belofte The Brightt wil doorgroeien

Zeeuwse Belofte The Brightt wil doorgroeien
Zeeuwse Belofte The Brightt wil doorgroeien © Omroep Zeeland

The Brightt - Not For Me

Supervet

OOST-SOUBURG - Supervet
The Brightt begon met het spelen van covers, onder andere van Jimi Hendrix. Toetsenist Niels: "Onze gitarist luisterde veel naar Hendrix. Hij wilde beginnen in die stijl en wij vonden het allemaal supervet." Maar al gauw schreven ze eigen nummers. De muziek is méér dan alleen bluesrock. De laatste tijd is daar veel funk bij gekomen. Kaleigh: "We wilden meedoen aan bandwedstrijd Steenworp. Daar wilden we echt ons eigen geluid laten horen."

Extra dimensie

Binnen een half jaar groeide de band van een klein clubje naar zeven personen. Met name de twee zangeressen naast zanger/gitarist Max van Rijs zorgen voor een extra dimensie. Kayleigh: "Het was supergaaf dat ik gevraagd werd. Mijn ouders zitten allebei in de muziek en zelf heb ik meegedaan aan The Voice Kids. Spelen in een band wil je graag doen. Dit is wel een heel ander level. Soms is het wel even wennen, - ze kijken naar ons! - , maar het is supergaaf als je positieve feedback krijgt."
The Brightt-VOOR INTERNET

Evidence

Evidence
De EP Evidence presenteerde The Brightt met een optreden in De Pit in Terneuzen. Niels: "De release show in De Pit was echt geweldig. We hadden wel meer media-aandacht verwacht." Kaleigh: "Het was geweldig om 350 man publiek te hebben." Toen ze de muziek op Spotify wilden zetten, ontdekten ze dat er al een band met dezelfde naam bestond. Niels: "Om problemen te voorkomen hebben we een 't' eraan vast geplakt. We wilden de naam wel behouden en die dubbele 't' zorgde daarvoor." 
Zeeuwse Belofte
Als winnaar van Steenworp kwalificeerde The Brightt zich voor de strijd om de Zeeuwse Belofte. Ze begonnen niet als favoriet. Niels: "We hadden wel gekeken naar de concurrentie, die was goed. Er was ook een metalband bij. Maar toen ik rondkeek had ik wel het gevoel dat de mensen in de vibe van onze muziek zaten." Kaleigh: "Het was nek-aan-nek. Zodra je naam genoemd wordt, is het één groot feest. In augustus gaan we naar Amsterdam om het op te nemen tegen de andere beloftes van Nederland." [Sena Performers PopNL Award - red.] 
Doorgroeien
Zowel Niels als Kayleigh zitten nog op school. Niels: "School gaat natuurlijk wel voor, maar iedereen wil doorgroeien met de band, door Nederland toeren. Alle ouders zijn enthousiast, ze zijn bijna altijd bij onze optredens en de harde kern van de fans. Het zou mooi zijn als het onze baan zou kunnen worden, maar ik wil ook studeren, iets met aardrijkskunde op de universiteit." Kayleigh: "Ik zou het liefst het vak Engels geven, voor de klas."